שינויים בהרגלים הדורשים מאיתנו להקפיד על הגיינה ולהסתגל לטכנולוגיה
אין צל של ספק שהקורונה שינתה את חיינו בכל אחד מתחומי החיים, ומתווה לנו הרגלים חדשים שאנחנו צריכים ללמוד להתרגל אליהם. שניים מהשינויים היותר בולטים בעקבות משבר הקורונה קשורים בהגיינה ובשימוש בטכנולוגיה. לגבי ההגיינה, אנחנו צריכים להקפיד יתר על המידה על הסטריליות והנקיון הן של עצמנו והן של החפצים שאנו באים איתם במגע מתוך חשש שיהיו עליהם בקטריות. בפן הטכנולוגי, אנו צריכים להתרגל לשינוי ואימוץ הרגלים חדשים גם במקומות העבודה שלנו, גם במוסדות הלימודיים השונים, בפגישות עם חברים ובני משפחה ואף בעשיית פעילויות ספורטיביות.
חשיבותה של הטכנולוגיה בצל משבר הקורונה
חשבו לעצמכם רגע מה היה קורה אילו היה מצב והיה תוקף את העולם כולו ווירוס כלשהו, ולא היינו חיים בעידן טכנולוגי כמו היום שהיה מאפשר לנו למצוא דרכים חדשות ויצירתיות לנהל סוג של שגרה כלשהי גם כשאנחנו יושבים כל היום בבית. התשובה היא פשוטה וברור שהמצב לא היה נראה אותו הדבר והפגיעה במשק ובפריון העבודה הייתה חמורה בהרבה לעומת מה שקורה היום ועל זה אנחנו צריכים להודות.
אמצעים אלקטרוניים ובפרט מחשבים וטלפונים חכמים תופסים מקום מרכזי בחיינו כבר המון שנים ואנו תלויים בהם בביצוע פעולות יומיומיות שכבר הפכו מזמן לשגרה. מאז ההגבלות אשר חלו בשל ווירוס הקורונה, תפקידם של המחשבים של הטלפונים החכמים גדל עוד יותר ואנו נאלצים למצוא פתרונות טכנולוגיים אשר יאפשרו לנו לבצע מגוון פעולות שאין ביכולתנו לבצע אותן כרגע באופן רגיל, כגון: פגישות עסקיות, ראיונות עבודה, לימוד בכיתות, קבלת שירותים רפואיים, אימון בחדרי כושר, קניות לבית, ארוחות ערב משפחתיות, פגישות חברתיות ועוד רבות.
קורונה בעולם העבודה
בין אם אתם עצמאיים או שכירים, כאשר הדבר נוגע לעבודה, דבר ראשון נדרשת חשיבה יצירתית על מנת שיהיה אפשר להתמודד עם האתגרים העומדים בפנינו בימים אלו. אנו צריכים לשאול את עצמנו כיצד נהיה יצירתיים וחדשניים מספיק כי ליצור שיטת עבודה פרקטית ושיטתית.
עלינו קודם כל להגדיר את הבעיה. הבעיה היא מרחב בעל כמה מימדים ואנו צריכים את הכלים להגדרת הבעיה באופן מדוייק. הבעיה העיקרית היא איך לא, הקורונה. אחת התתי בעיות היא תעסוקה ותחתיה תתי בעיות נוספות, כגון: כוח עבודה שדורש הכשרה מחדש, ניהול צוות מרחוק, ראיונות עבודה ללא פגישה פיזית, מדידת אפקטיביות של עובדים מרחוק ועוד. תת בעיה נוספת היא ניהול עסק והיא כוללת את השאלה איך ניתן להמיר עסק להיות מבוסס משלוחים, הגעה ללקוחות, קושי בביצוע הליכי בירוקרטיה ועוד.
נשאל את עצמנו למה נוצרות הבעיות לאור משבר הקורונה, וחלק מהסיבות לכך הן:
חוסר נוכחות דיגיטלית – קיימת ירידה דרמטית בהכנסות כי אין אופציה ללקוחות לרכוש מהעסק ללא הגעה פיזית לחנות מכיוון שאין פלטפורמה דיגיטלית שדרכה אפשר למכור את המוצרים שלנו, לבצע שליחויות, להנפיק חשבוניות ועוד פעולות הדורשות שימוש בטכנולוגיה.
העדר משרד – אנחנו לא רגילים לבצע את כל הפגישות שלנו בצורה מקוונת ולכך אנו צריכים להסתגל. אנו צריכים להשתמש בתוכנות לשיחות וידאו ולקבוע רקע מאפיין כלשהו על מנת שנוכל להראות מקצועיים בשיחה עם לקוח. כתוצאה מהעדר המשרד, ניתן לראות עלייה חדה ברמת המשתמשים בתוכנות וידאו שונות כדי שיוכלו להמשיך ולקיים פגישות גם מהבית. בנוסף, באמצעות שיחות הוידאו נוכל לדבר עם עובדינו, לבצע ראיונות עבודה ולהתנהל מרחוק. זה לא קל, אבל זה המצב.
שימוש גובר במחשבים וטלפונים גם למטרות נוספות
אם אתם חובבי כושר, אתם וודאי חווים את המגמה של אימונים הלייב באינסטגרם, בפייסבוק, ביוטיוב ובזום. מכיוון שאי אפשר להתאמן בסטודיו ובמכוני הכושר, האימון בבית מול המצלמה הופך ליותר ויותר פופולרי. הודות לאמצעים הטכנולוגיים אנחנו יכולים לשמור על הכושר שלנו בצורה מהנה ועדיין להינות מאינטראקציות עם הסביבה בו זמנית. גם אם אתם מהצד המעביר את האימון וגם אם מהצד המתאמן, מה שבטוח אתם משתמשים במחשב ובטלפון החכם פי כמה וכמה מהתקופה שלפני הקורונה.
במוסדות חינוך מלמדים באמצעות שיעורים אונליין כדי לשמור על שגרת הלימודים ולא ליצור פער בחומר הנלמד. אנו עדים לבתי ספר יסודיים, תיכונים, מכללות ואוניברסיטאות, ובעלי מרכזי למידה וקורסים שונים, אשר מעבירים שיעורים קבוצתיים באמצעות שיחות וידאו.
באשר לחיי חברה, רבים מאיתנו מדברים באופן שוטף עם בני משפחה וחברים באמצעות האפליקציות השונות לשיחות ווידאו ובכך למעשה משמרים את הקשרים עם האנשים האהובים עלינו. אפילו את ליל הסדר רובנו ערכנו עם מחשב נייד או סמארטפון בקצה השולחן בזמן שאנו רואים את בני המשפחה מן העבר השני. גם כאן, הרגלי השימוש שלנו באמצעים הטכנולוגיים משתנים לנוכח המצב.
דוגמא אחרונה היא מתחום הקניות. אז נכון שחלקינו היינו רגילים לקניות אונליין עוד מלפני המשבר, אך לחלקינו זה הוא דבר חדש ואנו עושים זאת רק בכדי להימנע ממגע פיזי עם אנשים אחרים. לגבי מוצרים אחרים שהם לא מוצרי מזון, כרגע אנחנו חייבים לקנות באונליין מהסיבה שרוב החנויות סגורות, ולכן הרבה חנויות מצאו לנכון להתקדם טכנולוגית ולפתוח אתר מכירתי, דבר שלא בטוח היה קורה לולא המשבר.
אתם וודאי רואים מכנה משותף לכל הדוגמאות מתחומי החיים השונים – נפלאות הטכנולוגיה. הודות לאמצעים הטכנולוגיים הקיימים ביכולתו להעזר בהם על מנת להפחית את נזקי המשבר, להתגבר על הריחוק המשפחתי, להמשיך לפגוש אנשים למטרות עסקיות, לערוך קניות, לראות רופאים, ללמוד ועוד הרבה פעולות שלא היו קורות לולא היו קיימים.
מהסיבה שמחשבים וטלפונים חכמים הפכו לחלק גדול מאוד מחיינו כעת ואנו תלויים בהם מאוד בביצוע כמעט כל פעולה שהיא, חשוב מאוד שהם יישארו תקינים, כי אחרת נהיה מוגבלים מאוד ויכול להיווצר לנו נזק גדול. בגלל השימוש הגובר, סביר להניח שניתקל בתקלה כזו או אחרת שנהיה חייבים לתקנה בכדי לחזור לתפקד תחת השגרה החדשה. בשל כך, ובגלל הבנת החשיבות הרבה בשמירת המכשירים האלקטרוניים תקינים, מעבדות MacITNow פתוחות בימים אלו ונותנת עדיפות ללקוחות מתחום הרפואה או באחד התחומים החיוניים למשק והם יכולים ליצור קשר 24/7 ויקבלו מענה מהיר. מעבדת Mac It now מתקנת מוצרי אפל ומתמח בתיקון מק, תיקון איימק,תיקון מק, תיקון מקבוק ותיקון אייפון בכל הדגמים.
הקשר בין קורונה, טכנולוגיה ותברואה
תת בעיה נוספת בעקבות משבר הקורונה היא תברואה הכוללת שמירה על הגיינה ושטיפת ידיים, ניהול "סיכוני" התפשטות ומניעת התקהלויות וכו'.
כאמור, השימוש במכשירים הטכנולוגיים השונים עלה בצורה חדה ואנו כמעט כל היום מול המחשב או הטלפון החכם. במשך היום, אנחנו נוגעים בכל מיני דברים שאנחנו לא בהכרח זוכרים ולאחר מכן נוגעים בסמארטפון או במחשב. לא יעזור לנו לשטוף את הידיים אם רגע לפני כן נגענו במכשיר שלנו ויכול להיות סיכוי שהשארנו עליו חיידקים. לכן, חשוב לשמור את המחשב והטלפון החכם שלנו נקיים וסטרליים ובאמצעות כך נוכל להבטיח שלא יהיה עליהם אף חיידק.
כיצד לנקות את המחשב והסמארטפון שלנו?
ברצוננו לתת לכם מספר טיפים ולהמליץ לכם כיצד יש לנקות את המחשב והטלפון החכם שלכם בצורה נכונה ובטוחה.
בואו נתחיל מאיך לא לנקות: אסור להשתמש בחומרים כימיים שאתם משתמשים לניקוי הבית כי הם גורמים לשחיקה מוגברת של המסך שלכם ויכולים להוריד את הציפוי המגן שלו, שתפקידו לדחות שמן ומים. בנוסף, שימוש בחומרים כימיים יכול לפגוע במתכת של המחשב והטלפון על ידי ראקציות כימיות כאלה ואחרות.
בנוסף, אל תשתמשו בחומרים שוחקים כמו סקוץ' או משחה שבתוכה גרגירים כי המכשיר שלכם יישרט ואתם תפגעו ברמקולים ובעדשות.
חברת אפל הוציאה מספר הוראות המסבירות כיצד נכון ובטוח לנקות את מכשיריה:
- נתקו את האייפון/המקבוק/איימק/מק מהחשמל וכבו אותו
- קחו מטלית מיקרופייבר כמו שמנקים משקפיים וספגו אותה באלכוהול 70% איזופרופיל ונגבו את המכשיר. לחלופין, אתם יכולים להשתמש במגבון חיטוי המשמיד חיידקים עד 99.9%.
- נגבו רק את המשטח החיצוני ואל תכניסו את המטלית לחורים ולפתחים.
- אין להשתמש בחומרים כימיים אחרים לרבות אקונומיקה.
- אין לטבול את המכשיר באלכוהול.
- אין להשתמש בלחץ אוויר.
- ניתן לנקות באותה צורה גם את המקלדת, העכבר, האוזניות וכל המוצרים של אפל.
- אין לנקות את רשת הרמקול באייפון/המקבוק/איימק/מק.
- בסיום הניקוי עברו בשנית עם מטלית מיקרופייבר יבשה ובכך תמנעו סימני ייבוש.
מעבדת Mac It now הנה המעבדה הבין לאומית היחידה בישראל אשר מתקנת מכשירי אפל בלבד. הטכנאים והמהנדסים שלנו נמנים מהטובים והמקצועיים ביותר ומתמחים בתיקון מכשירי האייפון, מקבוק איימק ומק, מכל הסוגים ומכל הדגמים. ברשותינו מעבדה בתל אביב ומעבדה בקליפורניה ואנו עובדים עם חלקי חילוף מקוריים בלבד המיובאים מארה"ב. אנחנו פתוחים למענכם גם בזמן משבר הקורונה ועומדים לשירותכם 24/7 לכל שאלה.
מאחלים לכולם בריאות איתנה וחזקה מהירה לשגרה.